I brevlådan igen. Torsdagens Alingsås Tidning kommer att delas ut av VTD.
I brevlådan igen. Torsdagens Alingsås Tidning kommer att delas ut av VTD. Bild: ALINGSÅS TIDNING

Fortsatt utdelning av Alingsås tidning

Alingsåsborna får torsdagens pappersupplaga av Alingsås Tidning i sina brevlådor. – Det kan jag bekräfta, säger Johan Hansson, vd för distributionsbolaget VTD.

ANNONS
|

Alingsås Tidning har under flera år haft ekonomiska svårigheter. Tidningen utkommer som morgontidning tre dagar i veckan men två av de tre senaste numren av papperstidningen, i tisdags denna vecka och i torsdags förra veckan, delades inte ut på grund av skulder till distribuerande VTD.

Avbetalning gjord

– Nu har Alingsås Tidning gjort en avbetalning till oss på skulden och vi kommer att dela ut torsdagens tidning, säger Johan Hansson.

Vad som händer med distributionen längre fram är oklart.

Torsdagens tidning i brevlådan. Johan Hansson, vd för distributionsbolaget VTD, bekräftar att Alingsås Tidning har gjort en avbetalning på sin skuld och att VTD kommer att dela ut torsdagens tidning.
Torsdagens tidning i brevlådan. Johan Hansson, vd för distributionsbolaget VTD, bekräftar att Alingsås Tidning har gjort en avbetalning på sin skuld och att VTD kommer att dela ut torsdagens tidning. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Kommer även lördagens papperstidning att delas ut?

– Det kan jag inte kommentera i dagsläget men vi för dagliga diskussioner, säger Johan Hansson, och fortsätter:

ANNONS

– Det är tråkigt att AT är i ekonomiska bekymmer. Företaget är sedan lång tid en viktig kund för VTD och vi hoppas att de kan lösa sina ekonomiska problem. Men av det offentliga materialet som finns förstår vi att situationen är allvarlig, säger Johan Hansson.

Alingsås Tidning har utkommit sedan 1865 och har hela tiden ägts av familjen Michelsen. AT ingår i familjeägda WM Media, tillsammans med de gratisutdelade veckotidningarna Lerums Tidning och Härryda-Posten/Partille Tidning. Ingen av gratistidningarna delas ut den här veckan men finns som e-tidningar.

"Oroliga medarbetare"

Urban Kärvling är redaktionschef på Alingsås Tidning.

– Vi är förstås glada över varje nummer som når våra prenumeranter. Vi på redaktionen kämpar på även om det känns oerhört tungt. Vår ambition är att göra en så bra journalistisk produkt som möjligt, säger han.

Stämningen på redaktionen är av naturliga skäl dämpad.

– Många medarbetare är oroliga och väldigt ledsna. Men vi försöker jobba på så gott vi kan, säger Urban Kärvling.

GP söker William Michelsen, vd och delägare i familjeföretaget, för en kommentar.

Fotnot: VTD är en del av Stampen Media där också Göteborgs-Posten och andra tidningar på västkusten ingår.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS