En industribyggnad i Sätila i Marks kommun stod i lågor under måndagsförmiddagen.
En industribyggnad i Sätila i Marks kommun stod i lågor under måndagsförmiddagen. Bild: JOAKIM ERIKSSON

Explosionsrisk – industri övertänd

Under måndagsförmiddagen började det brinna i en industribyggnad i Marks kommun – och räddningstjänsten larmade om risk för explosion.
– Byggnaden är helt övertänd och vi inriktar oss nu på att branden inte ska sprida sig till en intilliggande byggnad, säger Christian Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om branden ringdes in till SOS Alarm klockan 12.33 på måndagsförmiddagen. Enligt räddningstjänsten brann det i en rörfirmas lokaler i Marks kommun.

– Taket är genombrunnet och byggnaden kommer att få brinna ner och är helt övertänd, säger Christian Karlsson, inre befäl vid Södra Älvsborgsräddningstjänstförbund.

Flera gasflaskor fick bäras ut ur lokalen. Intill den brinnande industrilokalen ligger en annan lokal som utrymdes i samband med branden. Ingen person har skadats. Utöver räddningstjänst larmades även polis och ambulans till platsen.

Klockan 14.50 hade industribyggnaden brunnit ned till grunden.

– I princip är nu släckningsinsatsen avslutad, även om vi fortfarande håller på med vattenbegjutning av ett intilliggande garage som vi lyckats rädda undan branden, säger Christian Karlsson vid räddningstjänsten.

ANNONS

Fram till klockan 17 kommer räddningstjänsten ha bevakning av brandplatsen. Därefter tar polisen över, och gör en utredning för att försöka hitta brandorsaken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS