En månad senare: "Vi har ingen ny misstänkt"

Det har snart gått en månad sedan kvinnan i 60-årsåldern hittades mördad i ett motionsspår i Ulricehamn. Polisutredningen går framåt och nu tror sig polisen veta när brottet ägde rum. Dock är mördaren fortfarande på fri fot. – Vi har ingen ny misstänkt i ärendet, säger Göran Arvidsson, kommissarie vid polisen i Borås.

ANNONS
|

Kvinnan sa att hon skulle vara hemma från sin motionsrunda i Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn någon gång mellan 16.00–17.00.

Men hon kom aldrig hem.

Familjen ringde polisen som sökte efter henne i området. Och strax innan klockan 21.00 på kvällen hittades hon död i anslutning till motionsspåret.

Polisen misstanke är att hon överfölls och mördades längs motionsspåret och sedan släpades in i skogen.

LÄS MER:Polischefen: "Ta tillbaka Lassalyckan"

Vet när hon dödades

Detta var den 24 oktober. Nu, nästan en månad senare, pågår fortfarande jakten på en misstänkt gärningsman.

– Det vi håller på med nu är att kartlägga, eller det har vi gjort från början, men vi har lyckats krympa tidsutrymmet för när brottet ska ha kunnat ske. Vi har en relativt exakt tid där just nu men jag kommer inte säga när, säger Göran Arvidsson, kommissarie vid polisen i Borås.

ANNONS

En man har tidigare suttit anhållen misstänkt för mordet men misstankarna mot honom har skrivits av.

– Vi har ingen ny misstänkt i ärendet, säger Göran Arvidsson.

Vad tror ni, är det en eller flera som ligger bakom brottet?

– Det är en sak som jag inte vill gå in på. Vi jobbar med lite olika scenarier så får vi se vad resultatet blir i slutet.

LÄS MER:Tidigare anhållen avskriven från mordmisstankar

Vill ha mer information

Förutom kartläggningen och uppföljningen av alla tips arbetar polisen med att följa uppinformation om personer "som har uppträtt på ett mystiskt sätt i hela Ulricehamn". Uppgifter om personer är polisen fortfarande intresserade av att få in.

– Man kan ju ha träffat på någon person man har reagerat på någon annanstans och det är vi lika intresserade av.

Göran Arvidsson berättar att de fått in väldigt mycket tips i ärendet.

– Men nu börjar det tunna ut lite. Jag tror att folk är så fokuserade på att det ska ha skett på eftermiddagen eller vid en viss tidpunkt, så jag tror att folk tycker att det inte är någon idé att höra av sig eller lämna tips om det är tidigare på dagen. Men som sagt vi är intresserade av hela dygnet.

ANNONS

Göran Arvidsson säger att de, även om de fått in en del information vet att det finns mer att hämta.

– Vi saknar fortfarande rätt mycket information. Det finns fortfarande rätt mycket personer, vet vi, som har rört sig i Lassalyckan som vi inte har kommit i kontakt med tyvärr. Vi hoppas att de ska höra av sig till oss så snart som möjligt.

ANNONS