Efterlyst kvinna har suttit i fängelse för knivdåd

ANNONS
|

Kvinnan, som nu är efterlyst misstänkt för knivdådet den 30 september då en man i 35-årsåldern dog, dömdes 2007 för grov misshandel efter att ha knivskurit en man i armarna och i ryggen. Hon fick då fängelse i ett år och tre månader, rapporterar Strömstads Tidning

Händelsen skedde bara ett år efter att hennes dåvarande pojkvän, en 19-årig man, hittats kraftigt blödande på trottoaren utanför sitt hem i centrala Strömstad den 11 juli 2006. Mannen avled på väg till sjukhuset. Kvinnan, som då var 24 år, anhölls tillsammans med en 23-årig man misstänkt för mord. Enligt polisen blev 19-åringen huggen med kniv i närheten av hjärtat.

ANNONS

Polisen rubricerade händelsen som mord och de båda häktades under utredningen.

En månad senare släpptes de misstänkta i brist på bevis. De hävdade att mannen tillfogat sig själv knivskadorna, och rätten kunde inte utesluta att så var fallet.

Kvinnan och den 23-årige mannen hade enligt polisens uppgifter festat tillsammans efter en åtta dagar lång rättegång i tingsrätten där de båda stod åtalade. De dömdes senare, kvinnan för misshandel och mannen för misshandel, övergrepp i rättssak samt narkotikabrott.

Kvinnan hade misshandlat en person på torget i Strömstad. Enligt tingsrätten var det kvinnan som startade misshandeln genom att slå mannen i ansiktet och, enligt vittnen, sparka på honom när han låg ner. Kvinnan dömdes till samhällstjänst med skyddstillsyn.

Redan innan händelserna 2006 hade kvinnan straffats för misshandel samt övergrepp i rättssak. Några år, senare, 2011, figurerar kvinnan återigen i en utredning om en knivskärning. Hon åtalades då för att ha knivskurit sin dåvarande sambo svårt i armen, men friades. Ord stod mot ord då kvinnan återigen hävdade att mannen tillfogat sig själv skadorna.

Tingsrätten skrev i sin dom att sambons uppgifter och övrig bevisning talade starkt för att det var kvinnan som knivskurit honom. Men det var inte ställt utom rimligt tvivel, och därmed friades hon.

ANNONS

Kvinnan bor fortfarande i Strömstad. Hon har tidigare varit gift och bytte i samband med det efternamn. Efter fängelsedomen har hon också bytt sitt förnamn .

ANNONS