Efter stormen – fortsatt blåsigt väder att vänta

Stormen Ciara lämnade spår runt om i Sverige. Och även om den nu kulminerat, kommer det fortsätta blåsa i Västsverige de närmaste dagarna.

ANNONS
|

Tusentals hushåll blev strömlösa och trafiken blev kraftigt påverkad när stormen Ciara drog fram i Västsverige under söndagen.

När måndagen kom hade stormen kulminerat, men SMHI utfärdat två klass 1-varningar. Dels för mycket hårda vindbyar, dels för höga flöden.

LÄS MER:Göteborgare strandade efter misslyckade landningsförsök

Och västsvenskarna kommer behöva vänja sig vid blåsten, även om några nya stormvindar inte är att vänta.

– Vi har några blåsiga dagar framför oss, men i nuläget ser det inte ut att kunna gå upp på varningsnivå, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Molnen dominerar

Vädret kommer, utöver de ihärdiga vindarna, att vara blandat. Molnen ser ut att dominera himlen, men solen kommer också att titta fram.

ANNONS

LÄS MER:Stormen gav minuspriser på el

– Det kommer också att passera enstaka skurar, och kanske snöblandat regn, men något mer ihållande regn är inte att vänta.

Vinden väntas ligga kring 10-15 meter per sekund.

Upp mot 20 m/s

– Det kommer inte alls att nå upp i de nivåer som vi hade den gångna kvällen och natten, men det kommer ändå att upplevas som blåsigt, säger Jon Jörpeland på måndagseftermiddagen.

LÄS MER:GP-läsarnas bilder från ovädret

Han fortsätter:

– Det kommer att vara ganska byig vind, och det är inte omöjligt att den kortvarigt kommer vara upp mot 20 meter per sekund.

Det är ändå mer blåsigt än normalt?

– Jo det får man ändå säga att det är. Det kommer att upplevas vara rätt blåsigt.

LÄS MER:Vinterbad och en bra bok fick dem att trotsa stormen

LÄS MER:Plan från Landvetter tvingades avbryta landningsförsök i London

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS