Därför misstänker polisen mordbrand

Polisen misstänker att bränderna i två industrilokaler på Åkarevägen, natten mot söndagen, är anlagda. I förundersökningen rubriceras händelsen som grov mordbrand. – Det kan vara någon som inspirerats av den förra branden, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Polisen misstänker att brändernai två industrilokaler på Åkarevägen, natten mot söndagen, är anlagda. I förundersökningen rubriceras händelsen som grov mordbrand, skriver Hallands Nyheter.

– Det har börjat brinnai två byggnader nästan samtidigt. Det är ganska långt mellan byggnaderna såräddningstjänstensäger att det är osannolikt att det beror på att den enabranden spridit sig till den andra byggnaden, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisen.

Mycket mer än så vet polisen inte under söndagseftermiddagen.

– Vi väntar fortfarande på att få komma dit och göra en teknisk undersökning av platsen. I nuläget har vi ingen gripen eller misstänkt, säger Peter Adlersson

Misstänker ni att det finns något samband mellan den här branden och den sominträffade i måndags?

ANNONS

– Inte i nuläget. Vad gäller den förra branden så sitter juen man häktadoch vi trorinte att han har någotsamband med detta, säger Peter Adlersson.

Till det yttre ser ju händelserna ganskalika ut.

– Ja, de är verkligen lika. Det kan vara någon som inspirerats av den förra branden, men det äringentingvi vet.

Finns det några övervakningskameror i området som kan ha snappat upp vad som hände?

– Det är ingenting jag känner till. Men det är naturligtvis sådant de jobbar med i utredningen. Det handlar om att försöka få fram så mycket information som möjligt, dels genom att titta på om det finns kameror och dels genom att höra folk som bor i närheten.

Det här är andra industribranden i Falkenberg på mindre än en vecka. Kommer det att leda till att polisen bevakar industrier extra noga framöver?

– Det är möjligtatt polisen i Falkenberg kommer att patrullera mer i de här områdena, men det är ingenting jag kan svara på nu. Det ligger på den lokala polisen och de tar väl beslut om hur de ska göra i morgon när alla är på plats, säger Peter Adlersson.

ANNONS