Brand på lackeringsverkstad i Varberg under kontroll

Den fullt utvecklade branden i Kvarnagårdens industriområde i Varberg är nu under kontroll.

ANNONS
|

Vid 09.43 på måndagsmorgonen kom ett larm till räddningstjänsten om en brand i en industrilokal i Varberg. Enligt räddningstjänstens uppgifter ska branden ha börjat i butiksdelen i en lackeringsverkstad och sedan spridit sig till resten av byggnaden.

Branden, som ska ha varit fullt utvecklad med betydande rökutveckling, bekämpades av 17 av räddningstjänstens enheter.

Omkring 16.30 meddelade räddningstjänsten att huvuddelen av branden ska ha släckts.

– Vi håller på och lyfter bort takplåtar på byggnaden och släckningsarbetet är nästan avslutat. Läget är under kontroll och vi har bara två enheter kvar. Under natten kommer vi ha någon form av bevakning på platsen, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten Väst.

ANNONS

Vid 11.15 utfärdades ett VMA, Viktigt meddelande till allmänheten i Varberg som uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation då kraftig rök gick in mot Varberg.

Branden ska inte ha spridits till omkringliggande byggnader eller orsakat någon personskada.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS