Släckningsarbetet på ålderdomshemmet pågår under morgonen och förmiddagen.
Släckningsarbetet på ålderdomshemmet pågår under morgonen och förmiddagen. Bild: Johan Sjöström

Brand på ålderdomshem i Götene

En fullt utvecklad brand har brutit ut på ett nedlagt äldreboende i Götene. Räddningstjänsten meddelar att släckningsarbetet pågår, och att byggnaden var tom på människor när man kom fram.

ANNONS
|

Larmet kom in till räddningstjänsten i Mellersta Skaraborg klockan 04:41 och en stund senare var två enheter från Skara och Götene på plats vid äldreboendet Kinnesäter, Gössäter.

– Det var helt övertänt när vi kom. Nu arbetar vi med att begränsa branden, säger Christian Carlsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Släckningsarbetet är pågående, och enheterna vill nu förhindra en spridning av elden.

– Prognosen är att vi håller på med det under förmiddagen.

Inga människor fanns på äldreboendet eller i närheten när räddningstjänsten kom fram. Äldrevården på hemmet upphörde 1987 och användes sedan som dagis fram till mitten av 2000-talet.

ANNONS

– Det är nedlagt vad jag kan förstå.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS