En man i 60-årsåldern avled av sina skador efter den radhusbrand som bröt ut i Bollebygd under söndagseftermiddagen.
En man i 60-årsåldern avled av sina skador efter den radhusbrand som bröt ut i Bollebygd under söndagseftermiddagen. Bild: JOAKIM ERIKSSON

Brand i radhus i Bollebygd

Rökdykare fick lyfta ut en person vid en radhusbrand i Bollebygd på söndagseftermiddagen. En man i 60-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter. Han avled senare av sina skador, uppger polisen. Anhöriga är underrättade.

ANNONS
|

Larmet om en brand i en lägenhet i radhuslänga i Bollebygd kom till Räddningstjänsten Södra Älvsborg vid 16-tiden. Enligt Christer Larsson, inre befäl, ska det ha varit en förbipasserande som slagit larm om branden.

– Det var en fullt utvecklad brand i den här lägenheten, säger han.

Branden ska ha varit begränsad till den berörda lägenheten och inte spridits i fastigheten. En person var kvar i lägenheten och kunde lyftas ut av rökdykare.

– En man i 60-årsåldern är avförd med ambulanshelikopter, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Sahlgrenska universitetssjukhuset pressjour uppger att mannens skador är livshotande.

ANNONS

Branden var vid 16.30 släckt. Inre befäl Christer Larsson uppger att räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen för efterbevakning under större delen av söndagskvällen.

Det är i nuläget oklart hur branden startade.

– Vad det är som har hänt är för tidigt att säga. Troligen blir det så att vi får ta dit tekniker som kan konstatera hur branden har startat, säger Martina Saghamre.

Senare på söndagskvällen bekräftade polisen att mannen hade avlidit av sina skador.

– Jag har precis fått klart att hans anhöriga är underrättade, säger Martina Saghamre.

Polisen har skrivit en anmälan om mordbrand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS