Brand i lägenhet – en till sjukhus

Det började brinna i en lägenhet i Alingsås under natten. Ett helt trapphus rökfylldes och en man i 80-årsåldern fick föras till sjukhus.

ANNONS
|

Larmet om branden kom in till SOS vid 01:49. När räddningstjänsten kom till platsen var hela trapphuset rökfyllt och de boende fick evakueras.

Rökdykare fick med sig en man i 80-årsåldern ut från en av lägenheterna.

– Han var vaken och talbar men fördes till sjukhus som en försiktighetsåtgärd eftersom han hade andats in rök, säger Christer Fuxborg, poresstalesperson på polisen.

Han tillägger att branden i lägenheten inte ska ha varit så omfattande.

– Det var mer rök än eld.

Man vet ännu inte hur branden startat. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning som kommer att äga rum under torsdagen. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS