Tåg vid järnvägsövergången och tunneln vid Kyrkogårdsgatan i Uddevalla räls tåg Västtrafik Bohusbanan järnväg järnvägskorsning bommar
Tåg vid järnvägsövergången och tunneln vid Kyrkogårdsgatan i Uddevalla räls tåg Västtrafik Bohusbanan järnväg järnvägskorsning bommar Bild: Karl af Geijerstam

Blåsten stoppar tågtrafiken

Tågtrafiken stoppas på Bohusbanan mellan Uddevalla och Strömstad under fredagen på grund av de kraftiga vindarna som väntas dra in över området.

ANNONS
|

Vädret ställer till det för tågtrafiken som drabbades av flera förseningar och inställda tåg under torsdagen. På fredag väntas fortsatt höga temperaturer och de inställda tågsträckorna i Götaland kommer inte att kunna vara i gång förrän tidigast lördag morgon.

Även tågtrafiken på Bohusbanan kommer påverkas av vädret. Fredagens hårda vindbyar gör att Trafikverket stoppar tågtrafiken på sträckan Uddevalla – Strömstad under fredagen. Tågen som berörs är Västtrafiks tåg på sträckan.

– Tågtrafiken avbryts från klockan tio i morgon, sedan vet vi inte riktigt när vi kan komma i gång igen, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket, till TT.

ANNONS

Följer utvecklingen noga

I nuläget är det bara den sträckan som berörs, men läget kan förändras.

– Vi följer väderprognosen och väderutvecklingen noggrant ser vi att det blir värre tar vi nya beslut, säger Denny Josefsson, till GP.

Skulle blåsten nå över 26 meter per sekund stänger man av hela Uddevallabron för tung trafik.

Höga temperaturer på andra håll

Risken för solkurvor hindrade trafiken mellan Uppsala och Uppsala Norra under torsdagen, vilket påverkade Upptåget mellan Uppsala och Sala, samt trafiken mot Dalarna. Trafiken kom i gång igen under eftermiddagen.

I Götaland står flera tåg fortsatt stilla, och kommer så göra också på fredagen. Det handlar om Kalmar–Linköping, Värnamo–Halmstad, Jönköping–Värnamo och Nässjö–Vetlanda.

- Orsaken är de höga temperaturerna och planerat är att köra i gång igen lördag morgon, säger Denny Josefsson, till TT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS