Biljakt över två län tog slut efter fyra mil

När kvinnan inte stannade på polisens uppmaning inleddes en biljakt på över fyra mil. Till slut kunde polisen få stopp på bilen – som skadat två polisbilar under färden.

ANNONS
|

En polispatrull försökte stoppa en personbil som kört om en civil polisbil i Tranemo under torsdagsförmiddagen.

När föraren i bilen, en kvinna i 20-årsåldern, inte stannade på polisens uppmaning inleddes en biljakt som skulle komma att pågå i över fyra mil.

Inledningsvis leddes biljakten av vakthavande befäl i region Väst men när färden gick över till region Öst tog polisen där över ledningen och beslut om spikmatta fattades.

Två polisbilar skadade

Under färden körde den misstänkte stundtals mycket vårdslöst och skadade totalt tre bilar: en polisbil, en civil polisbil samt den misstänktes egen bil.

I centrala Smålandsstenar lyckades slutligen en polispatrull få stopp på bilen och griper föraren. Kvinnan är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt för att inte ha stannat på polismans tecken.

ANNONS

Kvinnan fördes till region Väst för utredning.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med biljakten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS