Bil rullade ner i Örekilsälven

På fredagskvällen fick räddningstjänsten ett udda larm: En personbil hade rullat ner i Örekilsälven utanför Munkedal.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades vid 19:30-tiden på fredagen. Vad som gjort att bilen rullat ner i älven är oklart, möjligen handlar det om att någon glömt dra handbromsen. Inga personer ska dock ha befunnit sig i bilen.

Räddningstjänsten försökte hjälpa bärgningsbilen att få upp fordonet, men då strömmen i älven var för stark vågade man inte gå ut och operationen fick avbrytas.

– Det var alldeles för strömt i älven och man kunde inte ta sig ut till bilen med båt, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Fast i älven i nästan ett dygn

Under lördagen gjorde man ett nytt försök och räddningstjänsten ryckte än en gång ut för att assistera bärgningsbilen. Efter att ha strypt vattenflödet uppströms kunde man få upp bilen på land vid 16-tiden. Då hade den varit i älven i nästan ett dygn.

ANNONS

Jag gissar att bilen inte är i körbart skick.

– Det kan jag inte tänka mig, avslutar Peter Gustafsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS