Båt brann upp och sjönk till botten

Under natten fattade en motorbåt eld utanför Valön, Tanums kommun. På båten fanns en sovande familj som lyckades fly lågorna. Båten däremot gick inte att rädda och den sjönk till botten.

ANNONS
|

– Det var inga personskador som tur var. Den brann upp och hamnade på botten men räddningstjänsten har lyckats att släpa den i land, säger Nina Janowicz. teamledare SOS Alarm.

Larmet om branden kom vid tre på natten. Sjöräddningssällskapet, räddningstjänsten, ambulans och polis ryckte ut till platsen.

– Branden bröt ut på en motorbåt som var cirka 30 fot. Exakt hur branden startade är oklart men familjen som befann sig på båten låg och sov när det började brinna. Lyckligtvis lyckades alla ta sig ur oskadda, säger Jonas Carlsson, Sjöräddningssällskapet i Fjällbacka

Lågorna spred sig snabbt och båten övertändes. Familjen lyckades ta sig i land för att sedan hoppa på en annan båt som var förtöjd i närheten. En person i familjen ska ha fått lättare rökskador men hen ska inte behövt söka sjukvård.

ANNONS

Den brinnande motorbåten brann upp och sjönk till botten. Men räddningstjänsten lyckades alltså få upp båten på land.

Räddningsinsatsen höll på till cirka 07.00 och länsar har lagts ut för att förhindra spridning av läckage.

Kustbevakningen har sedan tagit över ansvaret för sanering.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS