Bärgningsbil i krock med lastbil – två personer till sjukhus

Strax före klockan 18 på måndagen var en lastbil, en bärgningsbil och en personbil inblandade i en kollision på E6, norr om Munkedal. Två personer fick föras till sjukhus och vägen stängdes först av helt i södergående riktning. En person är misstänkt för vårdslöshet i trafik alternativt grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS
|

Det var avstängt i södergående riktning på E6 efter en olycka norr om Munkedal på måndagen.

Det berodde på att en lastbil kört in i en bärgningsbil. Bärgaren stod och hjälpte en personbil som fått bensinstopp och det slutade med att samtliga tre fordon blev inblandade i trafikolyckan.

Bärgaren och personen som fick bensinstopp fick föras till sjukhus.

– Det ska inte vara några livshotande skador, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Den lastbilschaufför som körde på bärgningsbilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik alternativt grov vårdslöshet i trafik.

”Mycket trafik och långa köer”

Räddningstjänst och polis jobbade med sanerings-och bärgningsarbete på platsen. Alla tre inblandade bilarna behövde bärgas och arbetet ledde till långa köer under måndagskvällen.

ANNONS

Vid 19-tiden kunde trafiken börja rulla förbi, om än sakta, samtidigt som bärgningsarbetet pågick.

– Det är uppskattat att det tar runt en och en halv timme till innan de är klara med bärgningsarbetet, säger Jonas Gustafsson.

Men den prognosen fick flyttas fram en halvtimme till och vid 21-tiden kunde räddningstjänsten lämna platsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS