50-tal sökte efter Wilma – utan resultat

Frivilliga fortsätter sökandet efter Wilma Andersson. På lördagen samlades runt 50 personer och tre hundar i Uddevalla för att leta, men flickans kropp är fortfarande försvunnen.

ANNONS
|

17-åriga Wilma Andersson försvann i november förra året. Nu har Uddevalla tingsrätt slagit fast att det var pojkvännen som mördade henne.

En kroppsdel har hittats i sökandet efter flickan, men resten av kroppen är fortfarande spårlöst försvunnen. Tusentals frivilliga har deltagit i sökandet och runt 150 poliser, med hjälp av både båt, drönare och hundar.

LÄS MER: Åklagaren om Wilma: ”Oerhört skör och utsatt”

Mamman vädjade

Polisen avslutade sökarbetet tidigare i år, men frivilligorganisationerna ger inte upp. Wilmas familj har själv vädjat om att så många som möjligt ska delta i letandet efter flickan.

– Vi hoppas att så många som möjligt kan delta i sökinsatsen. Wilma måste hittas så hon kan få en värdig begravning och vi ett avslut på den här mardrömmen som aldrig tycks ta slut. Vi är oerhört tacksamma för all hjälp, vädjade Linda Andersson, Wilmas mamma, till Bohusläningen tidigare i veckan.

ANNONS

LÄS MER: Mammans vädjan: ”Hjälp oss hitta hela Wilma”

På lördagen anordnade frivilligorganisationen Fikk en ny sökinstas och runt 50 personer samlades i Uddevalla för att delta.

– De senaste gångerna har vi legat runt 50 personer, det är mycket samma människor som är engagerade. Mycket kända ansikten kan man säga, säger Patrik Cohen på Fikk.

LÄS MER: Pojkvännen vill överklaga domen

Polisen bedömer om fynden är av värde

Även hundar deltog i lördagens sökarbetet och man fokuserade bland annat på att leta längs vattnet vid Gustafsberg.

Men inga anmärkningsvärda fynd gjordes. Wilmas kropp är fortfarande försvunnen.

– Man hittar mycket konstigt när man är ute och letar. Vi har gett några grejer till polisen som ska bedöma om det kan vara intressant, men troligen inte, säger Patrik Cohen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS