Föraren lyckades undvika att krascha in i bron.
Föraren lyckades undvika att krascha in i bron.

Änglavakt vid olycka på E6

En bil körde i hög hastighet av vägen på E6 söder om Uddevalla under söndagsmorgonen på grund av halkan. Bilen blev enligt räddningstjänsten skrot, men både föraren och passageraren klarade sig oskadda.
– Det var i samband med en viadukt, så de hade tur att det inte tog tvärstopp, säger Kent Arvidsson, styrkeledare vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

ANNONS
|

Bilen färdades i hög hastighet på E6:an när olyckan inträffade. Det är mycket halt på vägarna i Bohuslän och föraren tappade kontrollen över bilen, som åkte av vägen.

Olyckan inträffade vid en viadukt vid Lerbomotet, men föraren lyckades undvika att krascha in i betongen. I stället stannade bilen i slänten under bron.

– De hade tur att det inte tog tvärstopp.De körde in i grus och landade mjukt. Bilen har skador på skärmar, motorhuv ... den kommer de skrota om man säger så. Den är rejält påverkad, säger Kent Arvidsson.

Desto bättre gick det för personerna i bilen. De kunde ta sig ut själva och kontrollerades av ambulanspersonal på plats utan att behöva föras till sjukhus.

ANNONS

Ett körfält stängdes av under räddningsarbetet, men trafiken kunde ändå flyta på tack vare att olycksbilen låg vid sidan av vägen.

På grund av halkan uppmanar räddningstjänsten till försiktighet i trafiken.

– Det är extremt halt i hela området. Jag är förvånad över att vi inte har haft fler olyckor, säger Kent Arvidsson.

ANNONS