Äldre man död efter brand i radhus

En äldre man omkom i en brand i ett radhus i Alingsås på torsdagskvällen. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

ANNONS
|

En brand startade i ett radhus i Alingsås vid tiotiden på torsdagskvällen. Vad som orsakat branden är ännu oklart men när räddningstjänsten kom till platsen visade den sig ha mindre omfattning, men en man som befann sig i lägenheten skadades svårt.

– Vi har släckt branden och tagit ut en man som ska köras till sjukhus, säger Urban Samuelsson, larm-och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Senare under kvällen meddelade polisen att mannen i 90-årsåldern hade avlidit av sina skador.

Mannens anhöriga är underrättade.

– Vi har upprättat en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet, men vi misstänker inte att det är någon annan inblandad, säger Mats Jarlhede, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS

Fyra enheter från räddningstjänsten arbetade på platsen och nu ska brandorsaken utredas.

– Vi vet fortfarande inte vad som startat branden, säger Urban Samuelsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS