Begravningsbyråer i Wien erbjuder begravningar där ceremonin sänds online. I Österrike får inte fler än fem personer samlas på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Begravningsbyråer i Wien erbjuder begravningar där ceremonin sänds online. I Österrike får inte fler än fem personer samlas på grund av coronapandemin. Arkivbild. Bild: Gorm Kallestad/NTB/TT

Wien begraver online i coronatider

ANNONS

Begravningsbyråer i Wien erbjuder ceremonier som sänds via internet på grund av påbud i samband med coronapandemin. Maximalt fem personer får samlas enligt förordningen.

Himmelblau, den österrikiska huvudstadens största privata begravningsbyrå, har hittills sänt sex begravningsceremonier online så att sörjande kunde närvara utan att vara på plats.

– Det är mycket svårt för de närmaste, för familj och vänner, att inte vara med om begravningen, säger Himmelblaus chef Jacob Homan.

Begravningsbyrån filmar ceremonin med en mobiltelefon och sänds via en säker plattform som nås via ett lösenord.

– Därmed kan de sörjande, speciellt dem som tillhör riskgrupper, att "delta" utan att utsätta sig för fara, säger Nina Lämmermayer från Bestattung und Friedhöfe Wien.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS