Stillbild ur det först publicerade videoklippet som visar den andra roboten träffa det ukrainska planet efter att det lyft från flygplatsen i Irans huvudstad Teheran.
Stillbild ur det först publicerade videoklippet som visar den andra roboten träffa det ukrainska planet efter att det lyft från flygplatsen i Irans huvudstad Teheran. Bild: Nariman Gharib via AP/TT

Video visar två robotar träffa ukrainskt plan

ANNONS

Ett videoklipp publicerat av The New York Times visar för första gången att två robotar träffade det ukrainska passagerarflygplanet i Iran. 176 människor omkom när planet sköts ned utanför huvudstaden Teheran i förra veckan.

Filmklippet visar att robotarna träffade flygplanet med drygt 20 sekunders mellanrum. Det vände tillbaka mot flygplatsen i Teheran men exploderade i luften strax därpå.

Underrättelsekällor har tidigare uppgett för CBS News att satelliter registrerat två robotar som avfyrats i samband med nedskjutningen. Tidigare publicerat filmmaterial visar dock bara en av de båda träffarna.

Videon, vars äkthet har verifierats enligt The New York Times, kommer från en övervakningskamera.

ANNONS

En person som lade ut det första videoklippet av nedskjutningen på internet har gripits av det iranska revolutionsgardet, som låg bakom robotattacken, skriver halvstatliga nyhetsbyrån Fars.

ANNONS