Varning: Coca cola farligt för din penis

Nu är det hög tid att sluta dricka Coca cola. Åtminstone om du är man - och vill ha dina spermier i behåll.

ANNONS
|

Flera hälsoexperter genom åren har konstaterat att det inte är bra för kroppen att konsumera en stor mängd av Coca cola. Men förutom viktökning, karies, eller sockerberoende, finns det nu en annan aspekt av att dricka för mycket.

I alla fall för män. New York post skriver att män som dricker Coca cola kan få minskad spermieproduktion. Det är en studie vid Danmarks universitetssjukhus, utförd på2 554 män, som gav resultaten att fyra glas Coca cola per dag kan innebära ett minskat antal spermier med 30 procent.

Forskarna menar dock att det inte finns någotsamband med andra koffeinhaltiga drycker, så som kaffe och té, utan menar att det är just Coca cola som är boven. De ska även ha kommit fram till att det rör sig om en unik ingrediens i drycken som orsakar infertilitet.

ANNONS

Även forskare i Polen har gjort studier på samband mellan Coca cola och infertilitet. De upptäckte att män som har problem med potens, som samtidigt konsumerar drycken, kan få ännu värre problem. De ska enligt dem, vara sötningsmedlet i drycken som ställer till det med erektion. Sötningsmedel, ka skada blodkärlen i penis, vilket inte är gynnsamt för spermieproduktionen, skriver New York post.

De visade också i studien, att fett runt magen, ohälsosamma vanor med både mat och dryck är nog så farligt för att kunna producera bra kvalitét på spermier. skriver New York post.

År 1984 grundade Roberto Goizueta, dåvarande VD och styrelseordförande för The Coca-ColaCompany, TheCoca-ColaFoundation. Under de tre decennier som gått sedan dess har TheCoca-ColaFoundation övergått från att vara en lokal fond till att bli en global filantropisk organisation som 2013 satsade 98 miljoner USD för att förbättra livet för omkring 134 miljoner människor i 122 länder. Sedan 1984 har TheCoca-ColaFoundation gett tillbaka mer än 650 miljoner USD för att öka hållbarheten hos lokala samhällen världen över.

TheCoca-ColaCompany har åtagit sig att ge tillbaka en procent av sina årliga intäkter. Detta åtagande förverkligas genom TheCoca-ColaFoundation och företagets donationer. År 2013 investerade TheCoca-ColaCompany och TheCoca-ColaFoundation mer än 143 miljoner USD i samhällen runt om i världen.

Prioriterade områden för TheCoca-ColaFoundation är

• Kvinnor: att stärka dem ekonomiskt och entreprenörskap

• Vatten: tillgång till rent vatten, vattenbevarande och återvinning

• Välbefinnande: aktiva hälsosamma liv, utbildning och utveckling för unga

Källa: Coca-cola.se

ANNONS