Uppgifter: Ny misstänkt för attacken i Sankt Petersburg

ANNONS
|

Den nyemisstänkte ska ha gripits på måndagen i Moskva-regionen,rapporterar The Guardian.Två andra misstänkta har tidigare gripits i samma förort. Detta är den nionde person som har frihetsberövats misstänkt för att ha samarbetat med självmordsbombaren.

LÄS OCKSÅ:Explosion i tunnelbanan i Sankt Petersburg

Utöver de 14 personer som dödades i attacken skadades ytterligare ett 50-tal. Explosionen inträffade på en vagn mellan två stationer, Sennaja Plosjtjad och Teknologiska institutet i S:t Petersburg, i början av april.

LÄS OCKSÅ:S:t Petersburgborna sörjer de döda

Misstänks ha tränat självmordsbombaren

Den nye misstänkte ska vara en man, född 1990, från före detta Sovjets centralasiatiska delar. Enligt den ryska säkerhetstjänsten ska mannenha varit med och planerat attacken. Myndigheterna ska dessutom misstänka att han ska ha tränat självmordbombaren, skriver The Guardian.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Ryska utredare identifierar gärningsman

Självmordsbombaren identifierades strax efter bombdådet som Akbarzjon Dzjalilov av ryska myndigheter. Det ska ha rört sig om en ung ryss av kirgiziskt ursprung. Utredarna lyckades identifiera den döde gärningsmannen genom övervakningskameror och dna. Enligt ett uttalande kopplas han genom dna-spår även till den sprängladdning som oskadliggjordes på en annan tunnelbanestation.

Säkerhetstjänsten i Kirgizistan har tidigare namngett mannen som huvudmisstänkt. Han ska ha varit en rysk medborgare, född 1995 i Kirgizistan, enligt ryska medier.

ANNONS