Britter på kaféer och pubar i samband med att landet försiktigt öppnade igen i mitten av maj. Arkivbild.
Britter på kaféer och pubar i samband med att landet försiktigt öppnade igen i mitten av maj. Arkivbild. Bild: Jon Super/AP/TT

Uppgift: Britterna skjuter upp återöppning

Storbritannien väntas skjuta upp den planerade återöppningen av landet från den 21 juni till den 19 juli, enligt brittiska medier.

ANNONS

Anledningen är att den så kallade deltavarianten av coronavisruset, som först upptäcktes i Indien, ökat kraftigt bland britterna. Så här långt har 42 323 fall av personer som smittades med deltavarianten konstaterats i Storbritannien. Motsvarande siffra för en en dryg vecka sedan, den 2 juni, var 29 892.

Det väntade beskedet är knappast någon överraskning för britterna – den senaste tiden har det spekulerats om en framflyttning av återöppningen i landets medier.

Regeringen meddelade också på fredagen att man nu bedömer att deltavarianten är 60 procent mer smittsam inom hushållen, än varianten som fick landet att stänga ned i januari år.

Det är The Sun som rapporterar att premiärminister Boris Johnson på måndag väntas presentera en framflyttning av återöppningen. Tidningen skriver också att planerna kan omprövas igen om antalet sjukhusinläggningar minskar och hålls på en låg nivå.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS