Tyskland lättar på restriktioner för säsongsarbetare inom jordbruket. Arkivbild.
Tyskland lättar på restriktioner för säsongsarbetare inom jordbruket. Arkivbild. Bild: Michael Probst/AP/TT

Tyskland välkomnar fler jordbruksarbetare

ANNONS

Tyskland låter snart personer från EU och Schengen-området att fritt resa in i landet för att säsongsarbeta inom jordbruket, meddelar jordbruksminister Julia Klöckner.

Från och med den 16 juni lyfts de restriktioner som innebar att max 80 000 säsongsarbetare skulle få komma in i landet för att bromsa coronavirusets spridning.

– Fram till slutet av året kan bönder anställa extra säsongsarbetare från utlandet, säger Julia Klöckner, men lägger till att de kommer att måsta följa strikta hygienregler.

– Det här är det enda sättet att arbeta ansvarsfullt i pandemitider. Det är i allas interesse att bönder kan fortsätta skörda och så.

ANNONS

Runt 300 000 utländska säsongsarbetare brukar komma till Tyskland varje år för att arbeta inom jordbruket, främst från Polen och Rumänien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS