En helikopter vattenbombar en brand utanför Antalya på lördagen.
En helikopter vattenbombar en brand utanför Antalya på lördagen. Bild: AP/TT

Två brandmän döda i Turkiet

ANNONS

Två turkiska brandmän omkom på lördagen i anslutning till insatsen mot en skogsbrand i närheten av den populära turistorten Antalya.

"Vi förlorade två heroiska bröder som blev martyrer i kampen mot bränderna. Vår smärta är stor", skriver Turkiets skogsminister Bekir Pakdemirli på Twitter enligt den statliga nyhetsbyrån Anatolia.

Därmed stiger antalet offer för bränderna på den turkiska sydkusten till sex personer. Totalt har enligt regeringen 98 bränder brutit ut sedan i onsdags, av vilka 88 nu är under kontroll.

Skogsbränder är vanliga i södra Turkiet under de heta sommarmånaderna, men årets bränder har härjat en betydligt större yta än normalt. Väderprognoser väcker farhågor om att det värsta ännu inte är över. Enligt meteorologiska myndigheter kommer temperaturen runt Antalya stiga till 43–47 grader de kommande dagarna, långt över säsongsgenomsnittet.

ANNONS

Satellitbilder visar att röken från bränderna på sydkusten nu nått Cypern, runt 150 kilometer bort.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS