På grund av problem med tankningssystemet kan bara plan som redan har tillräckligt mycket bränsle i lyfta från Schipol under onsdagskvällen.
På grund av problem med tankningssystemet kan bara plan som redan har tillräckligt mycket bränsle i lyfta från Schipol under onsdagskvällen. Bild: Phil Nijhuis

Tusentals strandade på Amsterdams flygplats

Tusentals resenärer har strandat på Schiphols flygplats utanför Amsterdam. Orsaken är att det inte går att tanka några plan på flygplatsen.

ANNONS
|

En snabb titt på flygplatsen Schiphols hemsida visar att mängder av avgångar ställts in. Detta var Aftonbladet först med att rapportera om.

Orsaken är att flygplatsens drivmedelsleverantör har drabbats av ett fel som gör att flygplanen inte går att tanka. Exakt vad problemet är och hur lång tid det kommer ta att lösa är ännu oklart. "Det kommer definitivt vara tills i kväll", skriver man dock på flygplatsens hemsida.

En av de tusentals resenärerna som nu sitter fast på flygplatsen är 61-åriga Lena Johansson. I en intervju med Aftonbladet säger hon att det känns hopplöst.

ANNONS

– Maten är slut och luftkonditioneringen har gått sönder, säger hon till tidningen.

Schiphol är en av Europas största flygplatser med cirka 71 miljoner passagerare förra året.

Enligt BBC upptäcktes problemen runt klockan 13 på onsdagen. BBC citerar också en Holländsk tidning som uppger att bränsleproblemen inte ska ha med hettan i landet att göra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS