Israeliska styrkor attackerade sörjande i samband med begravningen för den palestinsk-amerikanska reportern Shireen Abu Akleh.
Israeliska styrkor attackerade sörjande i samband med begravningen för den palestinsk-amerikanska reportern Shireen Abu Akleh. Bild: Maya Levin

Tusentals sörjde död journalist – blev attackerade

Under fredagen attackerades sörjande palestinier av israeliska styrkor i samband med begravningen av reportern Shireen Abu Akleh.

ANNONS
|

Under fredagen samlades tusentals palestinier i östra Jerusalem för att delta på begravningen av den 51-åriga palestinsk-amerikanska reportern Shireen Abu Akleh. I samband med detta ska israeliska styrkor ha gett sig in i folkmassan och slagit palestinier som omringade Shireen Abu Aklehs kista. Den israeliska polisen säger sig ha agerat efter att ha fått sten kastad på sig, rapporterar BBC.

Shireen Abu Akleh sköts till döds under onsdagen i samband med en israelisk räd i ett flyktingläger i staden Jenin, uppger TT. Hon jobbade som reporter på den arabiskspråkiga nyhetsorganisationen Al Jazeera och rapporterade om Israel-Palestina-konflikten, rapporterar BBC.

ANNONS

Den palestinska myndigheten och Al Jazeera menar att Shireen Abu Akleh sköts ihjäl av israeliska styrkor. Israel, å andra sidan, säger att man ännu inte kan säkerställa vad som hänt och att hon kan ha dödats under palestinsk skottlossning.

Israelisk militär säger att den dödande kulan antingen kommit från en massiv beskjutning från palestinskt håll, eller från en israelisk soldat som besvarat elden som sköts mot dennes fordon, rapporterar BCC.

LÄS MER:FN fördömer journalistmord

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS