Tusentals brandmän kämpar mot eldinferno

Tusentals brandmän kämpar mot över 100 skogsbränder som rasar i Portugal. Lågorna har tvingat många personer till flykt och flera byggnader har brunnit ner.

ANNONS
|

Under onsdagsmorgonen var det totalt109 aktiva bränder,enligt Portugals civila försvarsbyrå. 11 stycken av dessa är särskilt oroväckande,främst i nordvästra delen av Portugals fastland. Det rapporterade BBC.

4,400 brandmän kämpar mot lågorna i massiva skogsbrändersom härjar i flera delar runt om i Portugal, rapporterar ABC News. Enligt myndigheter har drygt 1500 uttryckningsfordon och 32 vattenbombplan harskickats ut i samband med det krävande räddningsarbetet.

Flera bränder ur kontroll

Under onsdagen saportugisiska myndigheteratt elva av skogsbränderna klassas som "ur kontroll". Detta enligt Portugals civila försvarsbyrå.

Flera avbränderna har spridit sig i en rasande takt och spridit sig tilleukalyptusträd som resulterat i ett omfattande eldinferno. Avsaknaden av regn i flera veckors tid har resulterat i att spridningsrisken varit enorm.

ANNONS

Skogsbränderna är vanliga i Portugal, så väl som resten av södra delarna av Europa. Veckans bränder i Portugal uppges ha nått sina högsta nivå för säsongen.

Inkallat hundratals soldater

I Porto, Portugals näst största stad, har myndigheterna aktiverat en krisplan som innebär att man kan anskaffa sig privatägda tunga maskinerierom så skulle behövas.

Myndigheterna har även kallat in över 100 soldater från militären på grund av det rådande krisläget.

LÄS OCKSÅ:Tre döda i brand på charterö

På ön Madeira har tre personer mist livet ochminst 40 hem har brunnit ned i den våldsamma elden - något som orsakat en massevakuering av över 1 000 personer från derashem. Dessutom har två sjukhus i området har evakuerats.

Över 80 personer får vård på sjukhus till följd av rökskador, rapporterade Reuters under onsdagen.I samband med räddningsarbetet har även åtta brandmän rökskadats.

ANNONS