En turkisk militärkonvoj i Idlib på lördagen. En turkisk soldat dödades av artillerield under dagen.
En turkisk militärkonvoj i Idlib på lördagen. En turkisk soldat dödades av artillerield under dagen. Bild: Ghaith Alsayed/AP/TT

Turkiet: Toppmöte på gång om Syrien

ANNONS

Turkiet kommer att stå värd för ett toppmöte om Syrien den 5 mars, säger landets president Recep Tayyip Erdogan. Ryssland, Frankrike och Tysklands respektive ledare kommer att sitta vid bordet.

På marken har ytterligare en turkisk soldat dödats i strid, den 17:e totalt den senaste månaden. Denne dödades i Idlib av artillerield från den syriska regimen, enligt Turkiets försvarsdepartement.

Turkiet säger sig ha besvarat detta genom att anfalla 21 olika mål.

Turkiet stödjer rebellstyrkorna som går under namnet Syriska nationella armén i Idlib. Bakom Bashar al-Assads regimstyrkor står Ryssland, som utför flyganfall. Turkiets Erdogan och Rysslands president Vladimir Putin talades vid per telefon på fredagen och enades om att "intensifiera" samtalen om situationen. Sedan uppges även ländernas försvarsministrar ha talats vid.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS