Turkiet: Flera döda efter explosioner i kurdiska områden

Fem personer ska ha dött och tre ska vara allvarligt skadade, totalt 50 personer ska ha skadats när en bilbomb exploderade vid ett sjukhus i den turkiska provinsen Mardin. Ytterligare en bomb ska ha exploderat i staden Diyarbakir i sydöstra Turkiet. Ett antal poliser ska ha skadats.

ANNONS
|

Explosionen ska ha orsakats av att en bilbomb detonerats av kurdiska aktivister. Måltavlan ska ha varit säkerhetsstyrkor som var stationerade i närheten av sjukhuset.Rapporterna kommer från den statliga turkiska nyhetsbyrån Anadolu Ajansı.

Attacken ägde rum nära ett sjukhus i Kiziltepeområdet i Mardin provinsen. Det ligger nära gränsen till Syrien.

Enligt lokala rapporter ska även skottlossning ha hörts. Explosionen ska även ha omfattat enpasserande polisbil.

Andra explosionen riktad mot polisen

Ytterligare en bilbomb exploderade i staden Diyarbakir isydöstra Turkiet under onsdagen. Flera poliser ska ha skadats i attacken som misstänksha begåtts av Kurdistans arbetarparti (PKK).Det ska en turkisk tjänsteman ha sagt enligt nyhetsbyrån Reuters.

ANNONS

Tjänstemannen sa att bombningen hade samordnats med den första attacken i den sydöstra provinsen Mardin. En säkerhetskälla sa att det enligt initiala uppgifter var sju personer som skadats i Diyarbakir. Men enligt en israelisk journalist har färre skadats i attacken.

– En andra explosion har rapporterats i Turkiet. Måltavlan var polisen i Diyarbakir. Åtminstone fem personer har skadats, skrev den israeliske public service-journalistenAmichai Stein på Twitter.

Kuppförsöket och terrorattacker skakar landet

Fredag den 15 juli genomfördes ett kuppförsök i landet.Minst 265 personer har dött och flera tusen har skadats. 6 000 personer har frihetsberövats.

LÄS OCKSÅ:Kaos i Turkiet vid pågående militärkupp

Turkiet har drabbatsav ett flertal bombattentat de senaste månaderna.Över 230 personerskadades och 42 personer omkom i en misstänkt terrorattack på Istanbuls flygplats.

LÄS OCKSÅ:Turkisk polis genomför räder efter terrorattacken

Texten uppdateras

ANNONS