Trumps nya kommunikationchef – "Jag försöker inte suga min..."

I augusti tillträder Anthony Scaramucci som kommunikationschef för Vita Huset efter att den tidigare Sean Spicer avgått i protest mot just Scaramucci. Den nya kommunikationschefen ringde i onsdags själv upp tidiningen The New Yorker för en intervju som chockerade korrespondenten Ryan Lizza. – Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga min egen kuk, ska Scaramucci bland annat ha sagt.

ANNONS
|

Den 21 juli så utsågs Anthony Scaramucci som ny kommunikationschef för Vita Huset efter att pressekreteraren och tidigare kommunikationschefen Sean Spicer avgått från sin position. I augusti så tillträder Scaramucci sitt nya ämbete och i onsdags natt så ringde han själv upp tidningen The New Yorker för enintervju med Washingtonkorrespondenten Ryan Lizza. Under intervjun så slängde Scaramucci ur sig en vulgaritetet efter en annan.

– Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga min egen kuk, säger Scaramucci om Trumps chefstrateg.

– Jag försöker inte bygga mitt eget varumärke efter presidentens jävla styrka, Jagär här för att tjäna landet.

ANNONS

Besatt av läckor

Scaramucci slutade inte svinga vitt kring sig efter uttalandena om chefsstrategen Bannon. Han passade också på under intervjun att såga Vita Husets stabchef Reince Priebus:

– Reince är en jävla paranoid schizofreniker, en paranoiker.

Enligt korrespondenten Ryan Lizza så har Scaramucci varit besatt av läckor från Vita Huset och har hotat många anställda där att sparka dom. Han är övertygad om att Preibus läckt uppgifter till Lizzaom en middag mellan nämnde stabchef och President Trump. Preibus har tidigarekritiserat utnämningen av Scaramucci som ny kommunikationchef och detta ska ha gjort Scaramucci upprörd.Lizza frågade varför det var så viktigt att middagen hölls hemlig,då svarade Scaramucci:

– Jag har bett människor att inte läcka saker för en tid framöver och ge mig en smekmånad. De vägrar göra det. Jag ska sparka allihop. Jag sparkade en kille för några dagar sedan och jag har tre-fyra personer som jag ska sparka imorgon. Jag ska hitta personen som läckte uppgifter till dig, säger han.

Väckt uppståndelse

Några timmar efter intervjun ringde Scaramucciin till en TV-sändning på CNN där Ryan Lizza medverkade.Han hade då ändrat sin inställning till stabchefen Reince Preibus och hävdade att han nu vill arbeta tillsammans med Preibus för att hitta de läckande källorna i Vita Huset.

ANNONS

Efter att artikeln publicerats har den väckt viss uppståndelse i USA och den nya kommunikationschefen har kommenterat intervjun på twitter:

"Ibland använder jag ett färgstarkt språk. Jag kommer avstå från det men aldrig ge upp mig passionerade strid för Donald Trumps agenda."

"Jag gjorde misstaget att lita på en reporter. Det kommer inte hända igen."

ANNONS