Trump till Nordkorea: Testa oss inte

USA:s president Donald Trump varnar Nordkorea för att underskatta USA. Han lovar att USA kommer att försvara sig och sina allierade mot Pyongyangs kärnvapenhot.

ANNONS
|

– Underskatta oss inte, testa oss inte, säger Trump i sitt tal till nationalförsamlingen i Seoul i samband med att han avslutar sitt besök i Sydkorea.

I talet, som riktar sig till Nordkorea, uppmanar han länder i hela världen att isolera Nordkorea genom att inte ge "någon form av stöd, hjälp eller acceptans".

Världen kommer inte att tolerera hotet från en skurkaktig regim som hotar med förstörelse med kärnvapen, enligt Trump.

– Vi kommer inte att låta amerikanska städer att hotas med förstörelse. Vi kommer inte att låta oss skrämmas, säger han.

Trump hade planerat ett oanmält besök vid den demilitariserade zonen DMZ mellan Sydkorea och Nordkorea, men besöket blev inte av på grund av dåligt väder. Han skulle ha besökt DMZ i sällskap med Sydkoreas president Moon Jae-In, enligt Trumps talesperson Sarah Sanders.

ANNONS

Den amerikanske presidenten har gjort två försök att åka till DMZ men har tvingats ställa in på grund av dimma, då vädret gör att det inte bedöms möjligt att landa i området.

ANNONS