Trump blir den första sittande presidenten sedan Andrew Johnson att inte delta på sin efterträdares installation.
Trump blir den första sittande presidenten sedan Andrew Johnson att inte delta på sin efterträdares installation. Bild: Chris O'Meara

Trump kommer inte delta på Bidens installation

USA:s president Donald Trump kommer inte närvara när Joe Biden svärs in som president den 20 januari, meddelar han på Twitter.

ANNONS
|

Under fredagen lovade Donald Trump ett fredligt maktskifte. Bara några timmar senare skrev den sittande presidenten tweeten där han förklarade att han inte kommer att närvara när Joe Biden svärs in som president.

”Till alla er som frågat, jag kommer inte att delta vid ceremonin den 20 januari”, skriver han.

I och med det beskedet blir han den första sittande presidenten som inte närvarar vid ceremonin sedan Andrew Johnson gjorde det 1869. Däremot kommer vicepresidenten Mike Pence att vara på plats när Joe Biden svärs in, rapporterar flera amerikanska medier.

En källa till Reuters uppger att Donald Trump åker från Washington den 19 januari och reser till sin golfresort i Florida.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS