En Baby-boss-ballong glider nedför Sjätte avenyn på Manhattan under torsdagens thanksgiving-parad i New York.
En Baby-boss-ballong glider nedför Sjätte avenyn på Manhattan under torsdagens thanksgiving-parad i New York. Bild: Eduardo Munoz Avarez/AP/TT

Traditionsrik parad tillbaka i New York

ANNONS

Återigen syntes gigantiska ballonger forslas runt på Manhattans avenyer och gator där tusentals New York-bor njöt av den traditionella thanksgiving-paradens återkomst.

I fjol hölls en krympt version men nu var det fullt ös igen. I det färgglada upptåget syntes hundratals clowner, dussintals uppblåsta figurer av allehanda komiska slag, paraderande musikband och – naturligtvis – jultomten.

President Joe Biden firade helgdagen i Nantucket i Massachusetts och följde spektaklet på tv med sin familj.

– Efter två år är vi tillbaka. Amerika är tillbaka. Det finns ingenting som vi inte klarar av att komma över, sade han till NBC.

Paraden genomfördes med vissa säkerhetsrutiner. Organisatörer och frivilliga skulle vara vaccinerade och bära munskydd, men sångare och uppträdande fick fälla ned dem.

ANNONS
Thanksgiving-firande på Times Square i New York.
Thanksgiving-firande på Times Square i New York. Bild: Eduardo Munoz Avarez/AP/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS