Republikanen Lindsey Graham vid torsdagens utfrågning av Coney Barrett, nominerad som domare i USA:s högsta domstol.
Republikanen Lindsey Graham vid torsdagens utfrågning av Coney Barrett, nominerad som domare i USA:s högsta domstol. Bild: Tom Williams/AP/TT

Topprepublikan: God chans att Biden vinner

Lindsey Graham är mycket högt uppsatt republikan, ordförande i senatens tunga justitieutskott och har nära band till USA:s president Donald Trump.

ANNONS
|

Men Graham blygs inte att säga att han tror att Demokraternas presidentkandidat Joe Biden mycket väl kan vinna valet den 3 november.

– Ni har alla en god chans att vinna Vita huset, sade han till demokratiska kollegor under en utfrågning på torsdagen av Coney Barrett, som Trump nominerad som ny domare i landets högsta domstol.

Graham fick genast svar av den demokratiska senatorn Amy Klobuchar.

– Tack för att du erkänner det, sade hon.

– Ja, jag anser att det är sant, replikerade Graham.

Trump ligger bakom Biden i många opinionsmätningar inför valet men lyckades vid den överraskande segern 2016 motbevisa både mätningar och analytiker.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS