John Kelly, tidigare stabschef i Vita huset, kritiserar i ett ovanligt frispråkigt tal president Donald Trump. Arkivbild
John Kelly, tidigare stabschef i Vita huset, kritiserar i ett ovanligt frispråkigt tal president Donald Trump. Arkivbild Bild: Kamran Jebreili/AP/TT

Tidigare stabschef försvarar Trumpvittne

ANNONS

John Kelly, tidigare stabschef i Vita huset, kritiserar det "olagliga" upplägg i Ukraina som ledde till att president Donald Trump ställdes inför riksrätt. Kelly försvarar den sparkade Alexander Vindman, som var Vita husets expert på Ukraina och som vittnade mot Trump.

Vindman hörde Trump ställa krav på Ukrainas president. I ett ovanligt frispråkigt tal i New Jersey säger den före detta generalen Kelly att Vindman gjorde rätt och följde sin militära utbildning när han rapporterade det uppmärksammade telefonsamtalet till sina överordnade. Soldater utbildas att inte följa en olaglig order, och rapportera vidare om de får en sådan, säger Kelly.

– Han gjorde exakt det vi lär dem från vaggan till graven. Han berättade för sin chef vad han just hade hört, sade Kelly enligt tidningen The Atlantic.

ANNONS

Kelly, som var stabschef från sommaren 2017 till början av 2019, kritiserade i talet även Trumps politik på andra områden, som Nordkorea och migrationspolitiken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS