Ett barn flyr tillsammans med sin familj från Idlib. Bilden är från den 15 februari i år.
Ett barn flyr tillsammans med sin familj från Idlib. Bilden är från den 15 februari i år. Bild: AP/TT

Sverige öronmärker 40 miljoner till Idlib

ANNONS

Sverige ger 40 miljoner kronor i riktat bistånd för att hjälpa flyktingarna i Idlib i Syrien, skriver Dagens Nyheter.

Pengarna ges i stöd till FN:s samordningsorgan för nödhjälp (Ocha), och är en förstärkning av de 600 miljoner kronor som Sverige ger Ocha varje år.

– Flyktingarna där, nu uppemot 1,1 miljon människor, utgörs av civila som riskerar att bli utsatta för detta krigs kanske värsta massaker och blodsutgjutelse. De är i akut behov av internationella insatser, säger biståndsminister Peter Eriksson (MP) till tidningen.

Regeringen fattade beslutet i torsdags. Eriksson säger till DN att Ocha nu har omkring 760 miljoner kronor avdelat för Idlib, inräknat det svenska bidraget. Sverige är ett av de länder som ställer upp med de största bidragen, enligt Eriksson.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS