Foto: Lincoln County Sheriff´s Office
Foto: Lincoln County Sheriff´s Office

Stor polisjakt efter misstänkt mördare i USA

En polisjakt pågick under måndagen efter Michael Vance, 38, som misstänks ha dödat två och skjutit flera personer i Oklahoma, rapporterar flera medier. Polisen varnar nu allmänheten för mannen som tros vara beväpnad och kan försöka smitta andra med den sjukdom han lider av.

ANNONS
|

Upprinnelsen till polisjakten startade vid 18.30-tiden på söndagskvällen lokal tid – 01.30 natten till måndagsvensk tid – i Lincoln County, Oklahoma. De båda polismännen åkte då på ett larm, rapporterar CBS News, och när de kom fram till den aktuella adressen öppnades eld emot dem.

Skytten har identifierats som 38-årige Michael Vance.

– En man kom ut med med en AK-47:a och öppnade plötsligt eld. En polisman blev skjuten i benet, en annan i foten, sägerCharlie Dougherty, sheriff i Lincoln County, till KFOR.

De båda skjutna poliserna ska inte ha fått livshotande skador, rapporterar News9.De besvarade elden och ska ha träffat Vance två gånger innan han satte sig i en pick up-bil och körde till ett närliggande villavagnsområde. Där ska han ha kapat en kvinnas bil, skjutit och skadat henne. Hon ska inte vara allvarligt skadad.

ANNONS

Anklagas för sexbrott mot barn

En annan person som misstänks för inblandning i skottlossningen mot de båda poliserna ska ha gripits kort efter att den skedde.

Strax efter midnatt lokal tid hittades två personer döda vidett hus där man tror att Vance gömt sig undan polisen, rapporterar News9. En man ska ha hittats i trädgården och en kvinna inne i huset. Bådauppges vara släktingar till Vance.

– Han släpptes nyligen från fängelse, anklagad för sexbrott mot barn. Vi startade en utredning och grep honom. Det kan vara det som har varit upprinnelsen till hans agerande, men det vet vi inte säkert än, sägerDougherty till KFOR.

Misstänks för ännu en skjutning

Polisen befarar att Vance fortfarande bär på AK:47:an och varnar allmänheten för att närma sig honom. EnligtOklahoma Highway Patrol lider Vance av en sjukdom, oklart vilken, och det finns risk att han försöker smitta andra med den.

Vid 02-tiden lokal tid larmades polisen i Beckham County om att en person blivit skjuten i samband medett försök att kapa en bil. Sheriffen i countyt säger till KOCO News att vittnesmål har lett till att man misstänker att Vance ligger bakom dådet. Offret har förts till sjukhus och dennes tillstånd uppges vara kritiskt.

Vance såg senast ta sig söderut, mot gränsen mellan Oklahoma och Texas. På måndagseftermiddagen svensk tid fanns inga uppgifter om att den misstänkte hade gripits. I jakten på honom deltar flera olika polisenheter inklusiveU.S. Marshals.

ANNONS
ANNONS