2 500 cannabisplantor beslagtogs. Arkivbild.
2 500 cannabisplantor beslagtogs. Arkivbild. Bild: Sakchai Lalit/AP/TT

Smugglare låtsades frakta hjälp till Ukraina

ANNONS
|

Spansk polis har slagit till mot en organisation som smugglat cannabis i Europa, genom transporter som skulle föreställa humanitär hjälp på väg till Ukraina.

Under tillslaget greps 30 misstänkta, bland dem spanjorer, ukrainare, tyskar och marockaner på flera platser i regionen Andalusien, enligt ett uttalande från Guardia Civil.

Drogerna var packade i kartonger som packats i lastbilar som var registrerade i Ukraina, och "som skulle verka vara en solidaritetskonvoj, så de kunde passera under polisen och gränskontrollens radar" i europeiska länder, enligt uttalandet.

Polisen uppmärksammade upplägget efter att ha identifierat ukrainare på den spanska solkusten som plockade stora mängder marijuana som sedan förvarades i en lägenhet i Mijas nära Málaga.

ANNONS

Polisen beslagtog närmare 800 000 euro (drygt 8,7 miljoner kronor), sex skjutvapen och 2 500 cannabisplantor. De gripna misstänks för bland annat drogsmuggling, medlemskap i en kriminell organisation och olaga innehav av vapen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS