Sloveniens premiärminister Janez Jansa kritiseras i Bryssel. Arkivfoto.
Sloveniens premiärminister Janez Jansa kritiseras i Bryssel. Arkivfoto. Bild: Johanna Geron/AP/TT

Slovensk ledare får EU-kritik

ANNONS

Sloveniens premiärminister Janez Jansa anklagar journalister för att ljuga om mediasituationen i landet – men får nu också kritik från EU.

– Vi accepterar inte skadande ord riktade mot journalister och vi fördömer dem, säger EU-kommissionens chefstalesman Eric Mamer.

Jansa har ilsknat till över en kritisk artikel från nyhetssajten Politico Europe, vars skribent han anklagar för att ha "fått order att inte skriva sanningen". Hans attack har lett till krav på åtgärder från både journalister och politiker i Slovenien och andra EU-länder.

Fast mer än några hårda ord blir det inte, åtminstone inte än.

– Vi kan inte dra i gång en överträdelseprocedur på grund av en personlig förolämpning eller en tweet, säger Eric Mamer i Bryssel.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS