Skottlossning i Hamburg – flera döda

Minst sju personer har dött efter en skottlossning i norra Hamburg under torsdagen, rapporterar tyska medier.
Flera personer ska vara allvarligt skadade.

ANNONS
|

Det var vid 21-tiden på torsdagskvällen som polis och räddningstjänst larmades om en skottlossning i stadsdelen Alsterdorf i norra Hamburg. På plats anträffades sju personer döda och flera allvarligt skadade, rapporterar Bild.

Polisen i Hamburg skriver på Twitter att de första skotten avlossades i en kyrka. De tillägger också att det inte ska finnas några tillförlitliga motiv för dådet.

"Vi ber er att inte dela osäkra antaganden och/eller sprida rykten", skriver de.

Enligt uppgifter till flera medier ska skottlossningen ägt rum i en möteslokal som tillhör Jehovas vittnen.

Polisen ska inte ha avlossat skott

Polisen har inte uppgett någon dödssiffra.

ANNONS

– Det vi vet är att flera personer har dödats. Flera personer är skadade och har förts till sjukhus, sade polisens talesperson Holger Vehren, till TT.

Han berättar även att poliserna hörde skott från övervåningen där de fann en person som kan ha varit gärningsmannen. Enligt Holger Vehren ska poliserna inte ha avlossat några skott.

En stor polisinsats pågick under kvällen och polisen uppmanade allmänheten att ta skydd inomhus, enligt Bild.

Borgmästaren: ”Chockerande”

Hamburgs borgmästare Peter Tschentscher har kommenterat händelsen under kvällen:

”Rapporterna från Alsterdorf Borstel är chockerande. Mina djupaste kondoleanser till offrens familjer”, skriver han på Twitter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS