Ett flygplan vattenbombar en brand nära Oristano på Sardinien i början av veckan.
Ett flygplan vattenbombar en brand nära Oristano på Sardinien i början av veckan. Bild: Alessandro Tocco/AP/TT

Skogsbränder rasar på Sicilien

ANNONS

Skogs och markbränder fortsätter att rasa runt om på Sicilien, närda av temperaturer på närmare 40 grader Celsius och heta vindar.

I staden Catania på ostkusten har människor tvingats lämna sina hem och den lokala flygplatsen fick stänga tillfälligt, enligt räddningstjänsten. Via inlägg på Twitter meddelar brandbekämparna att 250 insatser har gjort på Sicilien under det senaste dygnet, av dem 50 i området kring Catania.

Badorten La Capaninna längre söderut eldhärjades och bilder på sociala medier visar uppbrända strandparasoll och solbäddar. Även i provinsen Palermo brinner det och aska har regnat ner över Siciliens huvudstad, rapporterar lokala medier.

Tidigare i veckan rasade stora bränder på den italienska ön Sardinien. För att släcka bränderna begärde Italien hjälp från EU som skickade fyra brandbekämpningsplan. Enligt Världsnaturfondens italienska avdelning har bränderna på Sardinien eldhärjat 20 000 hektar mark.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS