Storbritanniens prins Philip. Arkivbild från 2018.
Storbritanniens prins Philip. Arkivbild från 2018. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Sjätte dygnet på sjukhus för prins Philip

Storbritanniens prins William säger att hans farfar prins Philip, som i nästan en vecka varit inlagd på sjukhus, har det "ok".

ANNONS

– De ser efter honom, säger prins William om sin snart 100-årige farfar.

Det kortfattade beskedet från William kom efter det att journalister på måndagen ställt frågor till prinsen i samband med att han besökte en vaccinationscentral i östra England.

Hertigen av Edinburgh, som prins Philips formella titel lyder, är gift med drottning Elizabeth. I juni fyller han 100 år.

I förra veckan meddelade Buckingham Palace att Philip har lagts in på det privata King Edward VII-sjukhuset i centrala London. Åtgärden beskrevs som "förebyggande" eftersom prinsen känt sig sjuk. Detta var i tisdags och prinsen rapporterades då ha promenerat för egen maskin in på sjukhuset.

ANNONS

Sedan dess har den brittiske tronarvingen prins Charles besökt sin far på sjukhuset, trots strikta restriktioner på grund av coronapandemin – ett faktum som brittiska tabloidtidningar inte var sena med att påpeka.

Inga detaljer om sjukhusvistelsen har offentliggjorts. Men prins Philip bedöms inte ha covid-19, eftersom prinsen och drottning fick sina första vaccindoser i januari.

Prins Philip och drottning Elizabeth, 94, gifte sig 1947.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS