Se bilderna från det första dygnet med krig i Ukraina

Det har gått lite mer än ett dygn sedan de första explosionerna i Ukraina som kommit att markera starten på en rysk invasion. Människor har mist livet, tunnelbanestationer används som skyddsrum, landets vuxna män har förbjudits att lämna landet och flyglarmen ljuder. Se bilder från det första dygnet av krig i Ukraina.

ANNONS
|

Natten till torsdagen den 24 februari bekräftade ryska presidenten Vladimir Putin i ett tal till nationen att en militär operation inletts i grannlandet Ukraina. Några timmar senare ljöd de första explosionerna.

Timmarna som följde fortsatte attackerna både från luften och på marken – och från flera väderstreck samtidigt. Nu står det klart att Ryssland har inlett en storskalig invasion och konsekvenserna är redan omfattande efter flera missilattacker och stridigheter.

En del ukrainska medborgare har begett sig mot gränsen, vilket har lett till långa bilköer och överfulla tågstationer. Andra har sökt skydd i huvudstadens tunnelbanestationer, i skyddsrum och ute på landsbygden. I bildspelet ovan kan du se bilder från flera olika delar av landet, bland annat från staden Lviv, där GP:s utsända reporter Jan Höglund och fotograf Stefan Berg befann sig när kriget bröt ut.

ANNONS

LÄS MER:Köer och oro när kriget kom till Ukraina

LÄS MER:Präst torterad i Donetsk – nu flykting i västra Ukraina

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS