Enligt det brittiska försvarsministeriet upplevs de ryska reservisterna som  förvirrade, dåligt utbildade och även undermåligt utrustade. Arkivbild från när den ryska mobiliseringen påbörjades i slutet på september.
Enligt det brittiska försvarsministeriet upplevs de ryska reservisterna som förvirrade, dåligt utbildade och även undermåligt utrustade. Arkivbild från när den ryska mobiliseringen påbörjades i slutet på september. Bild: AP

Rapport: Ryska reservister är dåligt utbildade och utrustade

Enligt det brittiska försvarsministeriets senaste rapport finns det brister bland de ryska soldater som kallats in under den partiella mobiliseringen. Många av soldaterna är förvirrade över varför de kallats in och även otillräckligt utrustade och utbildade.

ANNONS
|

Det har nu gått två månader sedan Ryssland utförde en partiell mobilisering av sina reservister i slutet på september. Enligt det brittiska försvarsdepartementets senaste rapport ser man nu gemensamma kännetecknen bland de soldater som nu kallats in.

I sin senaste rapport som de publicerat på Twitter skriver försvarsministeriet att de ryska reservisterna ”kännetecknas” genom flera olika brister.

Många av dem är förvirrade över huruvida de ens är behöriga att tjänstgöra. De verkar även vara otillräckligt utbildade och undermåligt utrustade. Dessutom verkar de ha ett otillräckligt engagemang för de ansträngande stridsuppdragen som krävs utav dem.

Fruktar protester

De flesta av reservisterna uppges ha tjänstgjort tidigare och enligt försvarsdepartementet antyder det att deras medicinska tillstånd inte utvärderas tillräckligt. Många kan därför tvingas tjänstgöra med ”allvarliga, kroniska hälsotillstånd”.

ANNONS

Det brittiska försvarsdepartementet tror även att de mobiliserade reservisterna drabbats av ”stora förluster” på grund av att de beskjutits medan de stridit i skyttegravar.

Försvarsdepartementet skriver att Kreml troligtvis är oroliga över att allt fler familjer kan komma att protestera mot förhållandena som deras anhöriga tvingas genomleva.

LÄS MER:De kallas in till kriget – trots att de borde slippa

LÄS MER:Hård vinter i Ukraina kan leda till ny flyktingvåg: ”En humanitär katastrof”

LÄS MER:Ryska värnpliktiga: Befälhavarna övergav oss

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS