Rysslands president Vladimir Putin lär inte stärka sina aktier i gaykretsar efter sitt senaste uttalande om att äktenskapet uteslutande är ett heterosexuellt arrangemang. Bilden är från en tysk demonstration 2019.
Rysslands president Vladimir Putin lär inte stärka sina aktier i gaykretsar efter sitt senaste uttalande om att äktenskapet uteslutande är ett heterosexuellt arrangemang. Bilden är från en tysk demonstration 2019. Bild: Martin Meissner/AP/TT

Putin: Äktenskap bara till för man och kvinna

ANNONS

Äktenskapet är uteslutande ett heterosexuellt arrangemang, fastslår Rysslands president Vladimir Putin som anser att den uppfattningen bör värnas i landets uppdaterade konstitution.

– Ett äktenskap är en förening mellan en man och en kvinna, sade han vid ett möte med en Kremlutsedd kommitté som diskuterar nya tillägg till Rysslands konstitution.

Kommentaren föll sedan den ultrakonservativa parlamentarikern Olga Batalina dragit en lans för att konstitutionen måste försvara "traditionella familjevärden".

Enligt henne attackeras synen på familjen genom försök att introducera begrepp som "förälder nummer ett" respektive "förälder nummer två".

– Detta är ingen fantasi, sådant är verklighet i vissa länder, ondgjorde hon sig.

ANNONS

Putin kunde lugna henne:

– Så länge jag är president kommer vi inte att ha det. Vi ska ha "pappa" och "mamma".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS