Veckorna före studenten skaffar många norska ungdomar en buss som de kör runt och festar i. Arkivbild.
Veckorna före studenten skaffar många norska ungdomar en buss som de kör runt och festar i. Arkivbild. Bild: Kyrre Lien/NTB/TT

Poliser anmäls för att ha dansat i russebuss

Två poliser har dansat tätt intill studenter på en russebuss i Trysil. Det avslöjades i en video som publicerats i norska Dagbladet.

ANNONS
|

Tom Johnsen, polischefen i Elverum, har bett om ursäkt för att hans underordnade inte hörsammade en av de uppmaningar som upprepats flest gånger under pandemin: att hålla avstånd.

Nu har en privatperson anmält de dansande poliserna.

– Patrullen beklagar att de inte höll större avstånd under besöket och att de inte använde munskydd som de nationella råden anbefaller, säger Johnsen.

– När det gäller anmälningen förhåller vi oss till specialenheten för polisärenden och har inga ytterligare kommentarer.

En russ är en person som går sista året på gymnasiet i Norge. Veckorna före studenten skaffar många en buss som de kör runt och festar i. Den senaste tiden har flera utbrott av covid-19 kopplats till firande russ runt om i Norge.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS