Polis: Gärningsmannen i Florida tog sitt liv

Tre personer, inklusive den misstänkte skytten, har hittats döda efter masskjutningen i ett köpcentrum i staden Jacksonville i Florida, uppger polisen. Elva personer uppges vara skadade.

ANNONS
|

– Det fanns tre döda vid platsen, en av dem var den misstänkte som tagit sitt liv, säger polischefen Mike Williams vid en pressträff.

Den misstänkte har identifierats som en 24-årig man från Baltimore.

Elva personer rapporteras ha skadats.

– Nio skadade personer transporterades av räddningstjänsten till sjukhus i närheten. Några av dem har skottskador. Det var ytterligare två personer med skottskador som på egen hand tog sig till sjukhus, säger Williams.

Larmet om skottlossning vid en e-sportturnering som hölls i en restaurang på köpcentrumet kom på söndagseftermiddagen lokal tid. Dådet tros ha genomförts av en ensam man som också ska ha deltagit i turneringen i spelet "Madden NFL 19”, innan han började skjuta.

ANNONS

"HÅLL ER UNDAN"

Polisen gick direkt ut på Twitter om att området inte är säkert.

"Masskjutning vid Jacksonville Landing. Håll er undan från området. Området är inte säkert just nu. HÅLL ER UNDAN".

"Madden NFL 19” är ett mycket populärt spel som bygger på den amerikanska fotbollsligan NFL. Tävlingen i Florida var ett regionalt kval inför finalen i Las Vegas där man spelar om 25 000 dollar, motsvarande cirka 230 000 kronor.

"Det här är en hemsk situation, och vi skickar våra djupaste sympatier till alla inblandade", säger företaget bakom spelet i ett uttalande.

Fakta: Masskjutningar i USA

Några av de värsta masskjutningarna i USA:

1 oktober 2017:

Stephen Paddock, 64, dödar minst 58 människor och skadar fler än 500 personer när han skjuter ned mot folkhavet på en musikfestival från 32:a våningen från ett kasino i Las Vegas. Han tar därefter sitt liv.

Enligt polisen hade Paddock införskaffat ett 30-tal vapen och en stor mängd ammunition inför dådet.

12 juni 2016:

29-årige Omar Mateen går till angrepp inne på gayklubben Pulse i Orlando, Florida. 49 människor mördas innan Mateen efter ett utdraget gisslandrama skjuts till döds av polisens insatsstyrka. Terrorrörelsen IS tar senare på sig dådet.

14 december 2012:

Vid massakern på grundskolan Sandy Hook i staden Newtown i delstaden Connecticut skjuter 20-årige Adam Lanza ihjäl 20 barn och 6 lärare innan han tar sitt liv. Senare hittas också hans mor död i deras gemensamma hem.

16 april 2007:

Seung-Hui Cho dödar 32 människor på universitetet Virginia Tech i Blacksburg. Cho inleder med att skjuta ihjäl två personer i en sovsal, innan han några timmar senare iscensätter en större skottlossning. 30 studenter och lärare dör. Efter dådet tar Cho, som lidit av psykiska problem, sitt liv.

TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS