Ungerns premiärminister stöttar nu Sveriges och Finlands Natoansökan.
Ungerns premiärminister stöttar nu Sveriges och Finlands Natoansökan. Bild: Darko Vojinovic

Orban: Ungern kommer säga ja till Sverige i Nato

Ungern kommer säga ja till Sverige och Finlands Natoansökan. Det sa Ungerns premiärminister Viktor Orbán på en pressträff i dag, skriver Bloomberg.

ANNONS
|

Ungern är ett av de sista länderna som måste godkänna Sveriges och Finlands Natoansökan. Nu kommer besked från premiärminister Viktor Orban om att landet kommer att stötta Sverige och Finlands medlemskap i försvarsalliansen.

Orbáns uttalande kom under en presskonferens i Slovakien, där han enligt Bloomberg ska ha utsatts för påtryckningar från andra centraleuropeiska länder för att skynda på beslutet.

Efter Ungern så återstår bara Turkiet i ratificeringsprocessen. Turkiet har ställt flera krav på Sverige och Finland för att godkänna ansökan, bland annat kräver landet att Sverige ska lämna ut en rad kurder som Turkiet hävdar är ”terrorister”.

LÄS MER:Ukrainsk ilska efter Orbans halsdukskupp

LÄS MER:Linde hoppas på Natomedlemskap redan i år

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS