Storbritanniens hälsominister Sajid Javid. Arkivbild.
Storbritanniens hälsominister Sajid Javid. Arkivbild. Bild: Toby Melville/AP/T

Nya covidregler i England ska gynna ekonomin

ANNONS

Storbritanniens regering lättar på coronarestriktionerna i England för att inte ekonomin ska ta alltför stor skada.

Lättnaden som träder i kraft på måndag innebär att personer som testat positivt för covid-19 endast måste isolera sig i minst fem dagar, jämfört med sju dagar som tidigare.

Hälsominister Sajid Javid säger i ett uttalande att regeringen har gått igenom reglerna för att säkerställa att de leder till högsta möjliga ekonomiska aktivitet, och samtidigt minimerar risken för att fortfarande sjuka personer bryter isoleringen.

"Eventuella begränsningar av våra friheter måste vara en absolut sista utväg, och vi ska inte hålla dem på plats en dag längre än absolut nödvändigt", säger Javid i uttalandet.

ANNONS

Javid hänvisar till statistik från brittiska myndigheter som visar att omkring två tredjedelar av dem som bekräftats smittade med covid-19 inte längre sprider smitta vid den femte dagen av sin hemisolering.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS